logo
     

Innførsel av hund yngre enn
3 måneder

Skrevet av:EN

nora



Det å ønske seg en valp, og ikke minst finne valper til salgs,
kan være en jobb som tar tid. Her må en ofte smøre seg med tålmodighet, en tålmodighet som kan være vanskelig å opparbeide. Som valpekjøper har vi muligheten til å se mot det store utland. Noe flere og flere av oss gjør.
Det er mattilsynet i den enkeltes kommune som tar seg av søknaden.

Mattilsynet har vist seg å være meget behjelpelig når en stakkers valpekjøper går seg helt bort i alle lover og regler. Da er det lett å ta en telefon til nærmeste kontor for informasjon, for det blir stadig lettere å innføre dyr fra utlandet.

Revidert landslist for innførsel av uvaksinerte valper yngre enn 3 mnd.
Australia*, Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Hellas, Island, Japan, Kypros, Liechtenstein, Luxembourg, Malta, Mauritius, Nederland, New Zealand, Portugal, Spania, Sveits, Tsjekkia, Tyskland, USAs delstat Hawaii, Østerrike.

Nytt på listen er Tyskland som nå er blitt et JA land.
Italtia, dessverre, er blitt et nei land.
Det ble i november 2008 oppdaget rabies på rev i Italia. For å hindre eventuell smitte til Norge, er det inntil videre ikke lenger tillatt å innføre valper og kattunger under 3 måneder fra Italia. Italia har tidligere hatt status som rabiesfritt land, men mister nå denne statusen. Dette vil sannsynligvis medføre at forbudet mot innførsel vil vedvare i minimum to år. Eventuell forlengelse av forbudet ut over to år, vil avhenge av om det oppdages flere tilfeller av rabies.

Du finner alt du trenger på mattilsyntes sider, kortversjonen finner du her:

Ved innførsel må følgende krav innfris.
ID-merking
Pass / veterinærsertifikat ved innførsel fra Australia, New Zealand og Hawai for dyr som reiser med eier/ledsager, eller veterinærsertifikat for dyr som reiser ”alene” som frakt.
Erklæring fra oppdretter som bekrefter at dyret kun har hatt opphold der det er født, uten kontakt med viltlvende dyr, eller andre dyr som kan ha utsatt valpen/kattungen/ilderen for rabiessmitte. Original av erklæring skal følge dyret ved grensepassering
Dyret skal være behandlet mot Echinococcus multilocularis med godkjent preparat (for eksempel praziquantel eller epsiprantel) i løpet av de siste 10 dagene før innførsel. Denne behandlingen skal gjentas i løpet av de første 7 dager etter innførsel til Norge. Krav om behandlingen mot Echinococcose gjelder ikke for valper og kattunger fra Finland.
Dyret skal komme direkte fra oppdretter, og kan ikke fraktes gjennom andre land.
Valper og kattunger skal reise i følge med eieren eller en fysisk person som på eierens vegne skal være ansvarlig for dyret under transporten til Norge.

Identitetsmerking av hund og katt
Som gyldig ID-merking regnes mikrochip eller lett leselig tatovering. Etter den 3. juli 2011 er det imidlertid bare mikrochip som vil være gyldig merkemetode.
Ved merking med mikrochip som ikke oppfyller ISO-standard 11784 eller vedlegg A til ISO-standard 11785, må den som har ansvaret for dyret stille nødvendig avlesningsutstyr til rådighet ved enhver kontroll.


Søknadsprosedyre

Fyll ut søknadsskjema

Husk å legge ved kopi av erklæring fra oppdretter.
Erklæring.

Original tillatelsen og original erklæring fra oppdretter skal følge dyret gjennom grensekontrollen

Pass:
Pass

Innførsel fra Sverige, Irland og Det forente kongerike (UK)
Siden det ikke er krav om at hunder og katter som innføres til Norge fra Sverige, Irland og UK må være vaksinert mot rabies, kan unge uvaksinerte dyr innføres fra disse landene uten særskilt tillatelse fra Mattilsynet.

Dyrene må selvfølgkig oppfylle vilkårene som gjelder ved innførsel fra disse landene.

Dyret skal være identitetsmerket Identitetsnummeret skal være oppgitt i veterinærattest og alle originale dokumenter.
Hund eller katt skal være behandlet mot bendelorm (Echinococcus multilocularis) i avsenderlandet med godkjent preparat i løpet av de siste 10 dagene før innførsel. Denne behandlingen skal gjentas i løpet av de første 7 dager etter innførsel til Norge.
Informasjon om navnet til dyrets eier, dyrets ID-merking, behandling mot bendelorm, skal være dokumentert i et EU-godkjent kjæledyrpass som skal undertegnes av veterinær i avsenderlandet.
Ved grensepassering skal dyr og medfølgende dokumenter fremvises for tollvesenet.
Ved tilbakeførsel av kjæledyr med opprinnelse i EU/EØS-land, kan dyret følges av et EU-godkjent kjæledyrpass utstedt i EU/EØS.

Ved å bruke den greske bobtail klubben sine linker mot land og diverse oppdrettere, tror jeg dere skal være godt hjulpet i å finne en ny liten venn.
http://www.bobtailclub.gr/p_000018.htm

 

 

 

 


Aktuelle linker:

Mattilsynet

Søknadsskjema, mattilsynet

Pass til dyr

Erklæring fra oppdretter

Noesk's Valpeformidling

Oppdrettere i NOESK

Rettningslinjer for Avl

Regler for innførsel etter 3 mnd.

 

 

 

sko
valp
 
 
 
 
 
Norsk Old English Sheepdog Klubb © Webmaster: Norsk Old English Sheepdog Klubb